В последните години покупката на собствен дом се оказва непосилна задача за много хора. Цените постоянно се вдигат, качеството, често е под съмнение, а банките, колкото и изгодни кредити да предлагат, започват да затягат своите изискания.

Освен това големият град се оказва все по – нежелан за младите хора и особено за тези с малки деца, които като че ли се ориентират към крайните квартали или търсят спасение в малките населени места в околностите, които са лесно достъпни с автомобил.

Освен това в тези сателитни места покупката на парцел е много изгодна и е основа за създаването на един красив и стабилен дом. Но тук отново идваме до въпроса с цената на строителството и всички съпътстващи разходи, материали, майстори…

А защо не помислите за сглобяема къща?  Този тип домове са изключително популярни на запад и по нищо не отсъпват на конвенциоанлното строителство. Затова екипа на Автоматика Делис реши да сподели с Вас важни съвети при избора на сглобяеми къщи.

Накарахме ли Ви да се замислите? Ето няколко предимства, които този тип къщи ще Ви предложат.

Колко бързо се изгражда сглобяема къща

В зависимост от сложността на дома, може да отнеме от три до четири месеца, за да изградите сглобяема къща и да я приведете в експлоатация. Модулите на сглобяемите къщи се произвеждат в контролирани и автоматизирани заводски условия, осигуряващи най-високо качество на целия процес. При конвенционалното строителство имаме изграждане при външни условия, които дори да не са благоприятни не спират процеса, а това безспорно се отразява на качеството след време.

И тъй като модулите на сглобяемите къщи се конструират и инспектират във фабрика, времето няма да забави процеса. След това те се транспортират до строителната площадка, където започват да се сглабят.

Имайте предвид, че допълнителната работа на обекта, като електрическо и водопроводно свързване, настилка на алеята, озеленяване, не се влияят от строителния процес.

Сглобяеми къщи - цени

За производителите, които предлагат предварително зададени планове за дома, базовите цени на сглобяеми къщи обикновено включват изграждане, транспортиране на модулите до крайния обект за изграждане и поставяне на дома върху основата му. Купувачите могат да променят предварително зададения план от строителя – да речем, че искате подове от твърда дървесина вместо килими, при ясното съзнание, че това може да стане срещу допълнително заплащане. Т.е Вие имате много точно зададени параметри, които да очаквате и така може да определите разходите си.

Енергийно ефективни сглобяеми къщи

Енергийно ефективни ли са сглобяемите къщи? Това е едно от големите предимства на съвременните сглобяеми къщи. В последните години все повече производители се ориентират към концепцията за нулево енергийни или пасивни къщи и предлагат много добра и качествена топлоизолация, която надминава в пъти конвенционалните къщи и значително намалява или изобщо изключва разходите за отопление и топла вода.

Качествени сглобяеми къщи – здравина и устойчивост

Разбира се, можете да преобрзяване Вашия модулен дом. Ако решите да инвестирате в банята или кухнята на Вашите мечти, няма нищо, което да възпрепятства конфигурирането на дом, просто защото това е модулна конструкция. Точно като дом, изграден с конвенционално строителство, трябва да се обърне внимание на структурната поддръжка и оформлението, но няма причина да не искате да добавите по – специфичен елемент в цялостния проект.

Когато говорим за сглобями къщи обаче, безспорно в главата ни идва асоциация с двор, градина, зелени пространства. И при положение, че правим качествен избор за дома, не трябва да забравяме и гаража.

Един от елементите, които са най–важни при изграждането на гаража е добрата гаражна врата. Тук просто няма място за компромис с качеството, затова ѝ обърнете специално внимание.

Многообразието от автоматични гаражни врати на Хьорман и Делис дава възможност за богат избор в търсенето на най-правилното решение. Вратите се движат плавно, прецизно и безшумно, а патентованият механизъм против влизане взлом ги прави  изключително надежни и сигурни. В зависимост от мястото и отвора на гаража можете да изберете най-подходящия за Вас вид врата за гараж: секционна гаражна врата, ролетна гаражна врата или врата с въртеливо-постъпателен ход.

Тези врати се отличават с модерна и елегантна визия, осигуряват спокойствие и сигурност.

Благодарение на голямото разнообразие на цветове, материали, дизайни и технологии те ще се интегрират идеално във Вашия дом и двор.