Как да защитим дома от крадци – тази тема става все по-наболяла с всяка изминала година. С течение на времето и развитието на технологиите, все повече и повече трупаме домовете си с ценни предмети и скъпи „играчки“. Това от своя страна крие големи рискове и подканва крадците да се позаинтерисоват и от нашия дом. Но много от нас в стремежа си да защитят дома, пропускат друго много важно нещо, а именно гаража и по-специално гаражната врата.

Всички знаем, че масово гаражите се претрупват с куп ценни предмети, като у дома, а именно най-различни елекрически инструменти, резачки, оборудване за къмпинг, косачки, велосипеди, мотори,  и най-важното нашия автомобил е там. Да не пропуснем да отбележим, масово гаражите са устроени така, че от него можем да стигнем и до двора на къщата или директно в самата къща. Ето защо е от изключително голямо значение да осигурите надеждна и качествена гаражна врата, а също толкова надеждна входна врата.

Автоматика Делис предлага висококачествени и сигурни гаражни врати, странични врати за гараж и входни врати на немската марка Хьорман. От своя страна входните врати, са с включено оборудване за защита от взлом клас RC2, RC3, а някои модели стигат и до ниво на защита RC4, което изключително много би затруднило и забавило дори и професионален крадец. Според направените проучвания, един опит за взлом отнема не повече от 3 минути, за да може крадеца да отвори врата. С входна врата Хьорман, с защита клас RC3, до такава степен би забавило опитите на крадеца, че това от своя страна може да доведе до неговия отказ за по-нататъшни действия. Много хора живеят в заблуждение, че скъпите и надеждни врати, биха предотвратили обир у дома, но това не е така. Всяка една врата може да бъде отключена, това което можете да спечелите с надеждна и сигурна врата е време.

Ето и няколко прости съвета, с които можете да обезопасите допълнително района на Вашия дом:

–        проверявайте редовно ключалките на всички врати дали функционират правилно

–        проверявайте на всяко влизане и излизане от къщата, дали е заключена входната и гаражна врата.

–        поставете аларма в обсега на Вашия дом

–        монтирайте декоративни решетки на прозорците

–        поставете видеонаблюдение, което да обхваща всички входове към Вашия имот.

Ако обмисляте, подобрения в сигурността на Вашия дом, не забравяйте гаража. Разгледайте каталога на Автоматика Делис и Ви гарантираме, че ще бъдете приятно изненадани от това, което можете да получите за парите си.