Как да подобрим топлоефективността на гаража чрез изолация за гараж

С всяка изминала година разходите за енергия усилено растат нагоре, докато собствениците на жилища все повече търсят начини как да намалят тези разходи като повишат енергийната ефективност на своя дом. Повечето от нас подценяват важността от подобряване на изолацията на гаража, пропускайки факта, че гаража и къщата делят в повечето случаи поне една обща стена, което може да се равнява на чиста загуба на енергия. Гаражната врата се отваря средно по 3 пъти на ден, а изолирането ѝ ще спре изтичането на топлина през зимата и предотврати навлизането на горещ въздух през лятото. Да не пропускаме и основното, а именно автомобилът ни ще бъде по-топъл, което от своя страна ще ни спести разходи от гориво, както и ще подобрим комфорта ни.

Изолация на гараж

Изолацията на гаража носи със себе си редица предимства, като може би най-голямото сред тях е това, че би намалило разходите Ви, като повиши енергийната ефективност на гаража и на дома Ви. Съществуват няколко начина за изолация на гараж, включително с подръчни материал (което не е много препоръчително), да повикате професионалист или изцяло да смените Вашата гаражна врата с нова.

Пукнатините в стените и циментовия под са сред едни от основните проблеми, поради, които се повишава сметката за ток, тъй като непрекъснато позволяват изтичането на топъл въздух и навлизането на студен. Препоръчваме тяхното затваряне с гъвкаво, подобно на гел вещество, което да уплътни и предотврати нахлуването на топъл/горещ въздух и допринесе за допълнителна изолация.

Гаражни секционни врати Делис

Ако смятате, че е дошло време за смяна на старата гаражна врата с нова, Автоматика Делис разполага с широка гама от двустенни секционни гаражни врати LPU 67 Thermo, LPU 42, LTH 42, които много сериозно биха повишили енергийната ефективност, както на гаража така и на дома Ви и то на много конкурентни цени съобразени с качеството. Можете да се свържете с нас за повече информация, относно това което ви интересува свързано с даден продукт от нашия каталог.

Друго нещо върху, което трябва да помислите, за да подобрите енергийната ефективност гаража това е гаражното осветление. Ако сте от тези хора, които все още използват електрически крушки с нажежаема жичка – забравете за тях! Помислете за преминаване към LED светлини. Те не само, че използват до 50% по-малко енергия, но и могат да издържат 20 пъти по дълго. Малко по-скъпи са, но за сметка на това парите ще Ви се върнат с първата сметка за ток. Тук ще вметнем и опцията за монтиране на соларен панел, чиято цена е по-висока, но би било една много добра инвестиция за в бъдеще.