Дошло е време за обзавеждане на Вашия нов дом, реконструкция на стая или просто замяна на стари или повредени интериорни врати? Те са елементите в един дом, които изключително много допринасят за цялостния дизайн и усещане. Ето защо ние от Автоматика Делис решихме да Ви представим няколко съвети, за това как да изберем интериорни врати за дома.

Избор на интериорна врата

Стилът на Вашата интериорна врата е от изключително голямо значение за цялостния дизайн на Вашия дом. Можете да изберете интериорна врата, която да бъде като акцент или пък можете да заложите на стандартна, семпла и стилна врата. Каквато и интериорна врата да изберете, тя трябва идеално да пасва на Вашия стил и цялостно усещане за комфорт у дома. Дали предпочитате богато украсена интериорна врата, прави или извити линии или изцяло изчистен стил – сами преценете. Много важен момент в избора на интериорна врата е визуализацията как би изглеждала тя във Вашия дом.

Монтаж на интериорна врата

Обърнете внимание на размера на пространството и посоката, в която ще се отваря. Това е важен момент в избора на интериорна врата, ако помислите предварително ще си спестите главоблъсканици след монтажа. Ако вратата разделя помещение с интензивен трафик, може да се наложи да изберете интериорна врата, която е по-здрава и по-издръжлива от останалите, както и механизъм, който е лесен за употреба.

Интериорни врати - материали

Материала, от който са изработени вратите е също от изключително голямо значение при избора на интериорна врата. Ефективността и издръжливостта ѝ трябва да покрива Вашите нужди, в зависимост от това колко често ще се използва и кои помещения ще отделя тя. Например вратата за баня или тоалетна задължително трябва да бъдат от водоустойчив материал, за да се предотврати бъдещи увреждания от водата и влагата. Днес на пазара многобройните производители предлагат изключително голямо разообразие на интериорни врати от различни материали, като най-често се състоят от масивна дървесина, ПДЧ, МДФ, естествен фурнир, стъкло и комбинирани.

Качествени интериорни врати

Изборът на интериорна врата не се състои само в това как ще изглежда тя и дали ще подхожда на Вашия домашен интериор, тя също така трябва да осигурява уединение, контрол на шума и топлоизолация. Качеството и функционалността на всяка интериорна врата се определя освен от производствените материали, а и от това колко добре е монтирана тя и качачеството на рамката и затварящите механизми.

Интериорни врати цени

Вашия бюджет е важна част от избора на интериорна врата. Цената на вратата се определя от материалите и функциите, от които е изработена – дървесина, механизъм за отваряне, размер, термоизолираща и т.н. Струва си да получите най-качествената врата, която да успее да отговори на Вашия бюджет. Всички сме чували максимата, че „скъпото излиза евтино“ като надникнем в бъдещето, по-здравите интериорни врати ще издържат по-дълго време, което би трябвало да Ви спести пари в дългосрочен план. В каталога на Автоматика Делис можете да избирате между много различни видове и стилове интериорни врати, както и разнообразие на цветове и повърхност и то на много добри цени съобразени с качеството на предлагания продукт.