Гаражни секционни врати Хьорман

„Автоматика ДЕЛИС“ Ви предлага гаражни секционни врати на Хьорман, проектирани и изработени по най-високи стандарти за качество, здравина и устойчивост. За гаражните секционни врати може да се каже, че са един от най-предпочитаните сред всички видове гаражни врати. Благодарение на своята конструкция те предлагат пълно удобство и оптимално спестяване на пространство в и пред гаража. Всички гаражни секционни врати се отварят вертикално и са разположени под тавана. Могат да бъдат монтирани във всеки отвор на гараж, а по-голямата ширина на светлия отвор позволява да влизате и излизате от гаража си по-удобно.

изберете подходящия тип гаражна секционна врата

В зависимост от Вашите индивидуални нужди и предпочитания, от „Автоматика ДЕЛИС“ Ви предлагаме: Едностенна гаражна секционна врата LTE 42, която е идеално приложима за отделни гаражи, които не се нуждаят от допълнителна топлоизолация. Двустепенни гаражни секционни врати LPU 67 Thermo и LPU 42, които осигуряват много добра топлоизолация, стабилност и по-спокоен ход. Секционна врата с пълнеж от масивна дървесина LTH 42 в случай, че дървото е определящо за визията на Вашия дом.

LPU 67 Thermo

LPU 67 Thermo e eнергоспестяващата гаражна врата, която впечатлява с отлична топлоизолация благодарение на ламелите с дебелина 67 мм и прекъснат термомост.

LPU 42

Двустенната гаражна секционна врата LPU 42 предлага много добра изолация със своите ламели с дебелина 42 мм.

LTE 42

Едностенната гаражна врата LTE 42 е изгодното решение за отделни гаражи, които не се нуждаят от допълнителна топлоизолация.

LTH 42

Гаражната секционна врата от масивна дървесина е отлично пригодена за дървени постройки или сгради с повече дървени елементи, като напр. фахверк или фасадни елементи.

Добри причини да изберете гаражни секционни врати Hormann

1] Еднакво разстояние между профилите на обшивката и незабележими преходи между ламелите при вратите с обшивка на линии.

Гаражните врати Hörmann се отличават с абсолютно равномерно разпределение на профилите на обшивката [A]. Ламелите са оформени така, че преходите между тях са практически невидими, когато вратата е затворена. Направете сравнение!

По желание можете да получите и практичните странични врати със съосно разпределение на линиите на обшивката, идентично на това при гаражната секционна врата.

[2] Неравномерно разпределение на профилите на обшивката [B], [C] поради различни височини на ламелите и видими преходи между тях при моделите на конкурентите. Така вратата изглежда нехармонична.

[3] Равномерно разпределение на обшивката на касети.

За да се постигне хармонична цялостна визия, при секционните врати Hörmann разстоянията между отделните касети във височина [D] са абсолютно еднакви. Това се постига чрез използване на еднакво високи ламели по цялата височина на вратата. Хоризонталните разстояния между касетите [E] в рамките на една ламела също са еднакви. Така се получава равномерна визия на вратата.

 

По желание се предлагат и странични врати със същото разпределение на ламелите, с идентична на гаражната секционна врата визия.

[4] Неравномерно разпределение на касетите [F], [G] поради различни височини на ламелите при моделите на конкурентите. Така вратата изглежда нехармонична.

Хармоничната визия на една врата се постига чрез множество малки детайли: Блендата за изравняване на щурца [ 1 ] винаги се доставя във вид, идентичен на този на ламелите на вратата – както при белите врати, така и при всички повърхности. Така всичко е идеално съгласувано.

Страничните каси [ 2 ] се предлагат стандартно с бяла повърхност Woodgrain. За секционните врати с повърхностите Sandgrain, Silkgrain или Decograin можете да получите като опция облицовки на касата с повърхността на ламелите на вратата. При вратите с повърхност Micrograin облицовката на касата се доставя с гладка повърхност Silkgrain. При цветните врати, както и за вратите с повърхност Decograin, също получавате като опция подходящи облицовки на касата [ 2 ] с повърхността и цвета, респ. декора на ламелите на вратата. При тези врати блендата за изравняване на щурца [ 1 ] винаги се доставя с повърхността и цвета, респ. декора на ламелите на вратата.

При вратите LPU съосната бленда за изравняване на щурца е най-елегантното решение за незабележим преход от блендата към платното. При затворена врата горната секция на вратата е в една равнина с блендата.

Ако използвате гаража и като място за упражняване на хобито си, то гаражната врата несъмнено трябва да изглежда хармонично и от вътрешната си страна. Премиум вариантът на модела LPU 67 Thermo задоволява точно това желание: цялата каса, ходовите и свързващите релси, както и всички елементи на окачването се доставят в цвят сиво-бяло RAL 9002, идентично на цвета на платното от вътрешната страна. По този начин вратата се вписва хармонично в помещението и повишава стойността на гаража Ви.

Нетрошливата, висока 4 см пластмасова пета на касата обгръща плътно касата в областта, застрашена от ръжда, и предпазва трайно от евентуална корозия. Тази ефективна дълготрайна защита е налице и при застояване на вода. В комбинация с подовото уплътнение на вратата петата на касата създава завършек, добър и във визуално отношение.

В случаите, в които гаражът Ви е свързан с къщата се препоръчва поставянето на гаражна врата с добра топлоизолация. С ThermoFrame на Hörmann ще увеличите още повече добрите изолационни свойства на вратата LPU. Черният пластмасов профил, който се монтира лесно заедно с касата на вратата, осигурява прекъснат термомост между касата и зида и подобрява изолацията с до 15 %*. Системата ThermoFrame се предлага като опция за всички секционни врати Hörmann.

Влизането и излизането в/от Вашия гараж може да бъде изключително услеснено чрез монтиране на вградена врата без праг. По този начин ще можете да изваждате велосипеди или градински уреди от гаража без да се налага да отваряте цялата гаражна врата. Прагът от благородна стомана е висок само 10 мм в средата и 5 мм в краищата си, което улеснява преминаването му с колела и намалява риска от спъване.

При гаражи, които са свързани с директно с дома се препоръчват двустепенни гаражни секционни врати. Заедно с модела LPU 42 с много добра топлоизолация, моделът LPU 67 Thermo предлага всичко, което може да се очаква днес от съвременното строителство: отлична топлоизолация чрез ламели с прекъснат термомост [1] и U-стойност 0,33 W/(m²·K)*, много добро уплътняване на луфтовете между ламелите с двойни маншетни уплътнения [2] и оптимално затваряне откъм пода с двойно подово уплътнение, което компенсира също неравности по пода и намалява загубата на енергия.

* U-стойност на вратата (5000 × 2125 мм) = 1,0 W/(m²·K)

С автоматичните секционни врати на Hörmann неканените гости нямат никакъв шанс. Когато гаражната врата е затворена, защитата срещу насилствено отваряне се фиксира автоматично в ограничителя на направляващата релса и така блокира и защитава вратата от повдигане с лост. Тази патентована блокировка на вратата функционира чисто механично и затова, за разлика от конкурентните задвижвания, работи и без електрозахранване.

Двупосочната и изключително надеждно кодирана радиосистема BiSecur е ориентирана към бъдещето технология за комфортно и сигурно обслужване на задвижвания за гаражни, портални, пешеходни врати, осветление и други.

Тази разработена от Hörmann екстремно сигурна заключваща технология BiSecur със стабилен обхват без смущения Ви предлага сигурността, че никой не може да копира Вашия радиосигнал. Тя е тествана и сертифицирана от експертите по сигурността към Рурския университет, Бохум.

Всички задвижвания, приемници и командни елементи с технологията BiSecur са 100 % съвместими. С дистанционно управление или например кодиран радиоманипулатор отваряте удобно не само гаражната си врата, но също и оборудваната с автоматично задвижване Hörmann портална врата, командвате задвижванията за пешеходни врати и други устройства с приемници BiSecur.

С дистанционното управление HS 5 BS от Hörmann вече не е нужно да стоите пред входната врата, за да проверите дали гаражната врата се е затворила. Тази информация можете да получите само с едно натискане на дистанционното, чрез което цветът на LED-индикацията Ви показва позицията на вратата. По желание следващо натискане на бутон *** може да затвори гаражната врата. Не бихте могли да командвате Вашата врата по-удобно и сигурно.

***  При командване на вратата без директна видимост към нея е необходима допълнителна фотоклетка

Ексклузивните дистанционни управления BiSecur впечатляват не само със своя дизайн в черно и бяло. Те са изработени в елегантна форма, която приляга много добре в ръката и ги прави удобни и приятни за употреба. Предлагана опция за дистанционните управления Hörmann BiSecur е и гланцирана повърхност с пиано лак.

Галерия

Свържете се с нас

За повече информация, моля свържете се с нас чрез контактната форма:

    Automation