Какво е най – важно за вас? Семейството. Здравето. Спокойствието. Сигурността. Увереността в утрешния ден. Добрата работа, която Ви доставя удоволствие. Всяко едно от тези неща има голямо значение и е приоритет в различна степен за различните хора. Но ако трябва да поставим нещо, което е под общ знаменател и което обединява всичко това, трябва да поставим дома. Това е мястото, в което се събираме със семейството, където се радваме на миговете заедно. Това е мястото, където се смеем, тъжим, почиваме си, работим, срещаме се с приятели, лентяйстваме или с две думи – мястото, където сме самите себе си – истински, неподправени.

За да имаме всичко това обаче, съществуват два важни фактора, които имат значение за сигурността и спокойствието, че сме защитени. И ето тук идва въпросът: „Как да си ги осигурим“, затова ние от Автоматика Делис решихме да Ви дадем малко информация относно избор на входна врата – цена или качество.

Качествени входни врати

Странно защо, но много хора не отдават толкова голямо значение на своята входна врата, без да осъзнават, че именно от нея започва сигурността на дома ни! Само помислете – входните врати са визитката на Вашата къща или апартамент. Те трябва да бъдат изключително качествени, здрави, надежни, сигурни, но и да имат красива визия и да се интегрират в цялостния интериор.

Когато избираме входна врата за дома, сме свикнали, да гледаме първо цената, без да мислим за качеството и за добавената стойност, която то ни носи.

С входните врати Thermo65 и Thermo46 на Hörmann обаче, ще постигнете лесно и двете условия – атрактивни цени и безупречно качество. Освен това към тези модели вървят и още няколко фактора, които съвсем не са без значение, а именно – добра топлоизолация, надеждно защитно оборудване – голям избор от мотиви и изключителна визия.

Както вече казахме, входната врата е визитката на нашия дом. А с тези външни врати ще си гарантирате изключителен и изискан външен вид, благодарение на красиво оформеното, непрекъснато отвътре и отвън платно с разположен отвътре профил на крилото, който задоволява високи изисквания към дизайна на Вашия дом. Отвътре входната врата хармонира идеално с интериорните врати, за да се постигне перфектния баланс.

Избор на входна врата - топлоизолация

Много важно при избора на входна врата, наличието на добра топлоизолация. Доказано е, че голяма част от загубите на енергия идват именно от недоброто уплътнение. С външните входни врати Thermo46 с UD-стойности до прибл. 1,1 W/(m²·K) добрата топлоизолация на Вашия дом е  гарантирана, така пестите енергия и щадите околната среда. Двойното уплътняване осигурява добра защита от дъжд, вятър и замърсявания, а изолиращо остъкление със защитно стъкло от двете страни изключва почти напълно опасността от нараняване при счупване.

Сигурно заключване на входна врата

Без значение дали живеете сами или имате семейство, сигурното заключване на входната врата е повече от задължително. Входните врати са оборудвани със стандартно включена блокировка в няколко точки. Секретна брава има заключване в 5 точки –  2 конични резета тип кука и 2 допълнителни осигурителни болта, както и езиче на бравата, те притискат плътно вратата към крепежната планка на касата и надеждно я фиксират. При вратите Thermo65, крепежната планка може да се регулира за оптимално разполагане на вратата. Благодарение на езичето Softlock вратата се затваря много тихо.

Входна врата – цена и качество

Като бонус към сигурността при много от мотивите Thermo46 и много от външните врати Thermo65 (също и със странични части и оберлихт) се предлага опцията за защитно оборудване RC 2.

По отношение на защитата от злополуки и влизане с взлом, входните врати отговарят на най-високи изисквания. Многослойното защитно стъкло (VSG) от вътрешната и външната страна на трислойно изолиращо остъкление осигурява максимална безопасност. В случай на евентуално счупване на стъклото парчетата остават захванати за разположеното отвътре фолио, така че опасността от нараняване чрез порязване в дома е почти изключена. Освен това многослойното защитно стъкло предлага по-добра защита от взлом, тъй като се затруднява достъпът през него.

Всяка врата се доставя стандартно с красиво оформена вътрешна дръжка от благородна стомана.

И така високо качество и оптимална цена. Може и двете, с правилния избор на входна врата.