Проблеми свързани с експлоатацията на гаражната врата

С течение на времето, автоматичните гаражни врати стават все по-популярни сред собствениците на жилища и има защо. Предлагайки максимално удобство, сигурност и защита, често могат да доведат и до няколко проблеми свързани с експлоатацията на гаражните врати.

Средното тегло на една гаражна врата е около 150кг. и се отваря средно по 700-800 пъти в годината, при подобна експлоатация няма да е много голяма изненада, да се появят проблеми, които да се повтарят непрекъснато. Екипът на Автоматика Делис, реши да Ви представи някои от най-често срещаните проблеми с автоматичните гаражни врати.

Проблем с гаражна врата - издава силни шумове

Ако Вашата гаражна врата започне да издава нестандартни шумове, вероятно шумът Ви насочва към главния проблем. Ако той е скърцащ – това най-вероятно сигнализира, че ролките не са достатъчно смазани или са износени. Нанесете грес на литиева или силиконова основа и ако това не помогне, най-добре да се обърнете към специалист. Ако шумът, който чувате е тракащ – навярно имате проблем с разхлабени болтове, гайки или винтове.

Проблем с гаражна врата – движи се неравномерно

Ако Вашата автоматична гаражна врата се движи неравномерно, опитайте като проверите и отстраните препядствията, които евентуално са застанали на пътя ѝ или проверете батериите на дистанционното. Има и друга вероятност, ако откаже да се отвори или затвори – проверете автоматиката, ако светлините са угаснали, това е индикация, че са изключени от захранването.

Проблем с гаражна врата – отваря се на половина

Този вид проблем сигнализира, за това че най-вероятно трябва да проверите сензорите, ако е необходимо да ги почистите и да проверите за предмети, които могат да стоят на пътя ѝ.

Проблем с гаражна врата - липса на достъп до електрическа мрежа

Този проблем е също един от най-широко разпространените. Навярно вече Ви се е случвало да се сблъскате с подобна ситуация. За тези моменти, силно Ви препоръчваме да инсталирате резервна акумулаторна батерия. Ние от Автоматика Делис разполагаме с изключително надеждна акумулаторна батерия ProMatic, идеалното решение за Вас. В зависимост от честотата на употреба, тя може да издържи до няколко седмици. А за още по-удобна и независима функционалност, предлагаме в допълнение и соларен модул на немската марка Хьорман.

За повече информация относно нашите продукти разгледайте нашия онлайн каталог или се свържете с нашите специалисти.